Thursday, June 19, 2008

KUNJUNGAN ZIARAH DARI PELAJAR MRSM GERIK

Kenangan Bersama Pelajar-pelajar MRSM
Alhamdulillah...Rumah Anak-anak Yatim Bait Al-Amin kembali meriah bila anak-anak Bait Al-Amin pulang ke Asrama selepas bercuti panjang selama Dua minggu. Dah masuk ke pertengahan tahun..yang pastinya perjuangan sebagai seorang pelajar harus di teruskan.
14hb June 2008...Teratak Usang Bait Al-Amin dikunjungi oleh pelajar-pelajar dari MRSM Gerik dengan iringi oleh Cikgu Abang Aidil selaku guru pengiring. Sesungguhnya kedatangan pelajar-pelajar MRSM sangat-sangat dialukan...pihak Bait Al-Amin sangat berbesar hati menerima kunjungan pelajar-pelajar tersebut.


Cikgu Abang Aidil Bersama Para Pelajar MRSM & Bait Al-Amin
Jalinan Ukhwah jelas terpancar pada anak-anak Bait al-Amin dan juga pelajar-pelajar MRSM. Kedatangan pelajar-pelajar MRSM Gerik ke Teratak Bait Al-Amin, setidak-tidaknya memberi peransang buat anak-anak Bait Al-Amin untuk berjaya di dalam pelajaran..Kenangan Sebelum Bertolak Pulang Ke MRSM Gerik


Walaupun kunjungan Pelajar-pelajar MRSM hanya seketika..namun seperti dapat anak-anak Bait Al-Amin dapat merasakan keakraban yang cukup erat. Disaat perpisahan sudah pasti ada air mata yang akan mengalir..sekejap sangat dirasakan persinggahan tersebut.
Namun apa yang diharapkan agar pertemuan kita semua pada hari tersebut tidak ternoktah..semoga pertemuan tersebut terjalin lagi pada masa-masa yang akan datang.

Buat Cikgu Abang Aidil dan Pelajar MRSM

"Tuai Padi Antara Masak
Esok Jangan Layu-layuan
Intai Kami Antara Nampak
Esok Jangan Rindu-rinduan..."

No comments: